[email protected] 51686112
Lår - Bind mindsker smerte og støtter muskulaturen - Sport112

Lårbind og Bandage

Fiberspræninger, forstrækninger, trælår og overbelastning af lårets muskulatur kan afhjælpes og forebygges med et af Sport112´s lårbind eller kompressionsshorts. Lårbindet eller kompressionsbeklæningen støtter muskulaturen, mindsker smerte.
Lårbindende bliver bl.a. brugt af elitesports udøvere i både håndbold og fodbold. Materialet det bliver fremstillet af er åndbart og hudvenligt.

Viser alle 5 resultater

På låret findes nogle af kroppens største muskelgrupper, som er med til at styre hoften og knæets bevægelser. Man deler lårets muskelgrupper ind i forside (forlåret), bagside (baglåret), inderside og yderside. Skader i låret kan inddeles i to kategorier, enten en slagskade (direkte muskelskade/traume) eller forstrækning/fiber skade (indirekte muskelskade/traume).

Slagskader

Slagskader på låret (F.eks. et trælår) ses oftest på forsiden eller ydersiden af låret og sker hyppigt i sportsgrene med kontakt, som f.eks. fodbold, håndbold, kampsport eller ishockey, hvor musklen kan tage skade af et direkte slag til låret. Skulle en slagskade opstå kan man med fordel benytte sig en lårbandage eller lårstøtte til at afhjælpe ømhed, hævelse eller smerte ved gentagende kontakt. Hævelsen er ofte forbundet med ømhed samt nedsat bevægelighed i området, hvilket virker generende. Som en del af en god behandlingsstrategi, skal man forsøge at mindske hævelsen efter en direkte muskelskade. Dette gøres ved at stoppe blødningen i muskulaturen ved brug af bl.a. kompression. Til dette formål kan man finde en lårbande, som kan afhjælpe hævelse. Her kan bl.a. Myotrain fra Bauerfiend benyttes. Aircast Cryo, som er prodcureret af Don Joy, er en anden mulighed, hvis man ønsker at minimere hævelse og ømhed. Lårbandagen/manchetten fra Aircast kan både afhjælpe med nedkøling samt kompression af låret og derved nedsætte hævelsen.

Forstrækninger/fiberskader

Forstrækninger/fiberskader opstår ofte når muskulaturen bevæges ud i yderstillinger (kraftigt stræk efter en bold eller glid over et halgulv), løb ved høj hastighed (sprint) og eller hurtige svingbevægelser (spark til bold). I sportsgrene, som fodbold, atletik, badminton og håndbold opleves forstrækninger ofte. Skulle en forstrækning opstå, er man sjældent i tvivl, da en piskesmældsfornemmelse og pludselig smerte vil mærkes i muskulaturen. En blødning og betændelsesreaktion (inflammation) vil opstå og både hævelse og misfarvning komme forekomme i området. Når en forstrækning sker, bør man benytte sig af kompression, som en del af behandlingsstrategien og her kan en lårbandage eller lårstøtte benyttes med fordel. Skulle man opleve en forstrækning, er manglende opvarmning før aktivitet og træning, lavmuskelstyrke eller meget udtrættede muskulatur de hyppigste årsager til forstrækninger i lårets muskulatur.

Hvordan aflaster man en skade i låret?

Der findes flere gode lårbandager og lårstøtte, som kan hjælpe med at holde muskulaturen varm, give kompression, øge blodcirkulation og give støtte til muskulaturen under sport og træning. Har man problemer med, at varme sin muskulatur op, kan man med fordel benytte sig af en lårbandage. Bandagen vil nedsætte afgivningen af varme fra musklen, og derved give en passiv opvarmningseffekt. Ved øget temperatur i muskulaturen vil man opleve et boost af performance og præstation samt nedsætte risikoen for forstrækninger og muskelskader. Produkterne til låret er ofte produceret af enten nylon eller neopren.

Når man vælger sin lårbandage eller lårstøtte er det vigtigt, at vælge en model, som passer til dit lår. Er bandagen for løs, vil den glide ned, når du begynder at bevæge dig. Bruges lårbandagen under sport, skal man vælge en model, som er lavet specifikt til dette. Både Bauerfeind, Rehband og Don Joy laver alle kvalitetsprodukter, som kan bruges til låret under både sport og som en del af behandlingsstrategi. Modellerne kan købes ved Sport112.dk, hvor du kan få professionel vejledning i den rigtige model til netop dit behov.